Es busquen investigadors artístics

Es busquen investigadors artístics que els interessi participar d’un projecte inclusiu: l’Accessible Culture and Training (ACT).

ACTEl projecte gira al voltant dels problemes d’accés a les arts en viu dels discapacitats visuals i auditius, i intentarem trobar solucions tecnològiques mitjançant un laboratori social. Per iniciar la recerca es pretén generar una dinàmica artística que sintonitzi el grup d’investigació entre els que hi hauran discapacitats, enginyers, estudiants, sociòlegs,…

Busquem obres, processos, que girin al voltant dels problemes de comunicació, d’allò diferent, de l’altre, de l’impacte de l’art en les diferents persones, del cos i la discapacitat, l’art i la tecnologia… Una obra que evolucioni amb el grup en les diferents sessions i que ens ajudi a mirar més enllà d’allò obvi.

El laboratori participatiu està programat del 29 de març fins el 17 de maig (una sessió setmanal, habitualment dimarts a la tarda) al MediaEstruch, Sabadell, amb una presentació pública el 28 de maig en el marc del Hack&Art Day.

La proposta s’ha d’articular explicant les virtuts del mètode artístic emprat, i no tant el resultat esperat, però també. Ha de presentar un possible apropament diferenciat a la problemàtica de l’accés a les arts en viu mitjançant pràctiques artístiques, i ha de comptar amb la implicació de com a mínim la comunitat del laboratori (unes 10 persones). Ens interessa la capacitat de les arts d’imaginar noves realitats damunt les que pensar solucions tecnològiques innovadores.

Els organitzadors es responsabilitzen de la construcció de la comunitat i de la coordinació de la mateixa, i cobriran els costos de la proposta artística fins un màxim de 400 euros. En cas que del laboratori surti una idea viable, els drets resultants es repartiran igualitàriament d’acord amb la implicació de cada persona en el projecte sense distinció de rol o coneixements previs.

Per participar de la convocatòria cal registrar-se com a soci i entrar a les Open Calls. La data màxima de presentació d’idees serà el 18 de març a les 00:00.

Més info:
https://maticsbarcelona.net/forums/tema/acessible-culture-and-training/
https://www.facebook.com/actproject4culture/info/?tab=page_info
http://www.actproject.eu/
hola@maticsbarcelona.net

Aquest projecte és una col·laboració de:

Captura de pantalla 2016-03-03 a la(s) 19.27.00   Trànist   ACT   Captura de pantalla 2016-03-07 a la(s) 11.36.40 
*This activity has been funded/partially funded by the European Project ACT 2015-1-ES01-KA203-015734.